שניצל עגל עם ממרח איולי דבש מוגש עם צ'יפס ירקות שורש

חומרים

1 ק"ג בשר כתף מרכזי ( מס. 4 ) פרוס דק
לציפוי אנגלי
2 כוסות קמח מתובל (מלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה חריפה)
3 ביצים טרופות עם מעט מים ו חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק,מלח ופלפל שחור
3 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון רדוד עם 100 גר מחמאה
לרוטב איולי דבש
5 חלמונים
5 שיני כתושים
2 כפות דבש
1 כוס שמן זית
מלח
פלפל חריף יבש
לצ'יפס ירקות שורש
1 בטטה בינוני עם קליפה פרוסה לאורך דק מאד
1 שורש פטרוזיליה פרוס לאורך
1 שורש סלרי פרוס דק
שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה

· דופקים את הבשר עם פטיש עד שהוא עובי של 3 מ"מ
· מצפים את הבשר עם קמח,ביצה,פירורי לחם
· מצפים שוב עם ביצה ופירורי לחם
· מטגנים בשמן רדוד עם מחמאה עד קבלת צבע זהוב
· מטגנים את הירקות שורש עד שהן פריכות ממליחים ומגישים חם.
· לאיולי: מקציפים את החלמונים ,מוסיפים שום כתוש ודבש תוך כדי הקצפה,מזלפים שמן זית באיטיות אל תוך החלמונים ,מתבלים עם מעט מלח וצ'ילי יבש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים